Het onderhoud van uw tuin…

Een mooie tuin moet mooi blijven. Hiervoor is onderhoud nodig. Aangezien een goede en gezonde plantengroei begint in de bodem, zal hier dan ook de aandacht naar uitgaan. Er wordt gekeken naar hoe de bodem verbeterd kan worden door het toevoegen van groencompost en meststoffen. Indien gewenst wordt een grondmonster genomen, om de samenstelling van de bodem te analyseren. Hierdoor kan heel gericht een bemestingsadvies worden gegeven. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke meststoffen. Meststoffen die een bodem afbreken, zoals kunstmest, worden niet gebruikt.

Ook het overige onderhoudswerk wordt door ons uitgevoerd. Denk hierbij aan het snoeien van heesters en vaste planten, het verticuteren en het beluchten van het gazon, of het verwijderen van onkruid. Ook hier wordt zo natuur-vriendelijk mogelijk gewerkt. Als het kan, wordt snoeiafval versnipperd en als mulchlaag gebruikt in de tuin. Onkruid wordt handmatig gewied en onkruid tussen de bestrating wordt zoveel mogelijk gebrand. Chemische middelen tegen onkruid of insecten worden binnen ons bedrijf niet gebruikt.

Of het gaat om onderhoud op contractbasis, op afspraak of incidenteel de grotere werkzaamheden die u zelf niet kunt. Wij zorgen ervoor dat het onderhoud deskundig wordt uitgevoerd.